torsdag 25 november 2010

Ostkaka inför helgen - check!

Ja då har det varit bråda dagar här på Sörhoga. Ostkakan inför helgens marknader och veckans butiksbeställningar är gjord, det blev 1200 L mjölk den här veckan. Bäst man vänjer sig, ju närmare jul det blir, desto mer ostkaka kommer att säljas! Men arbete är livets krydda och vad vore väl en köttbit utan kryddor?

Ibland önskar vi att vi hade små tomtar som kunde hjälpa oss när det verkligen behövs, som nu till exempel. Mats ligger borta på jobb, Annika har ryggskott, Johanna gör ostkaka så det ryker och Mattias skottar snö som aldrig förr. Så ser det ut gott folk! Kallt och jäkligt har det blivit också, enligt smhi så ligger temperaturen nu som i januari (!) Är det inte lite väl tidigt är frågan?

Så är det stora beslutet taget, det blir ingen adventsgran i år! Synd men sant, ingen har lust att bege sig ut i skogen för att hämta en i snöstorm och 10 minus. Och julgranslingan brann ihop förra året! Men bocken och tomten ska vi självklart se till att få upp, och det är inte fy skam med bock och tomte heller!

Ni får stå ut med att det är lite lite bilder just nu, kameran har varit med och en mindre olycka och håller på att repa sig just nu, men vi kan bjuda på en bild från förra vintern. En vacker vinterdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar