måndag 22 november 2010

Har du hittat oss på facebook?

Ja, nu finns även vi på facebook. Sidan heter "Sörhoga Lantgård & Forsa Ostkaka"

Där kommer det att finnas information var vi kommer att finnas på marknader osv. Självklart kommer ju även bloggen och hemsidan att uppdateras hela tiden. På det här sättet har man flera möjligheter att se informationen så att man ine missar något! För oss som är lite glömska av oss.

I helgen var vi på julmarknad i Tövsätter. Vi sålde hela 35 kg färsk ostkaka första dagen, så den som inte var ute i tid och kom först på söndag fick hålla till godo med fryst. Men det är ju inga problem, eftersom vår ostkaka inte förlorar ett dugg på att bli fryst och upptinad. Problemet som många brukar tycka är att ostkakan blir "vattnig" det vill säga att den släpper ifrån sig mycket vassle när den tinas upp. Det undviker vi genom att vår ostkaka innehåller minimalt med vassle, och är fast och fin och gnisslig precis som den ska vara! Den finns inget värre än en ostkaka som är som en pudding, mjuk och gojsig eller smakar mjöl! Nej det kan vi vara stolta och säga att det är inget vår ostkaka förknippas med.

Förresten, ett litet tips till alla er som i advent besöker julmarknader runt om i Sverige. Tänk på att om ni köper färskvaror, tex ostkaka, kött, fisk eller färskost så måste ni vara noga med att hålla den kall på vägen hem. Ja nu tänker ni säkert att hur menar de, det är ju minusgrader ute? Men faktum är att man inte alltid tänker på att fläkten i bilen blåser ut väldigt varm luft just efter golvet. Så ställ inte din färskvara mellan fötterna mitt i bilfläkten. Den kan förstöra din nyinköpta delikatess i ett nafs! Bakluckan brukar vara bäst, om man inte har en hund som är godis sugen det vill säga!

1 kommentar:

  1. Resan hem har gått bra. Vi ses på onsdag.Kram Ann-Helene o Peter
    www.ekonaragavle.se

    SvaraRadera