onsdag 17 november 2010

Då var de på väg!

Alldeles nyss kom slaktbilen och hämtade den första gruppen kalvar som ska levereras ned till Gävle om någon vecka. Det gick så himla smidigt, bilen kom, han backade till, kalvarna gick prydligt in en och en och bilen åkte igen. Absolut ingen stress och full kontroll! Det är det absolut viktigaste för oss. Kalvarna kommer att slaktas, sen hängmöras köttet i ungefär 1 vecka. Efter det finstyckas det. Alla delar kommer uppmärkta i kartong, enkelt och bekvämt!

Om du skyndar dig så kan du hinna beställa en köttlåda, men nu börjar det bli brådis!

Nog om slakten, för även om slakten är en naturlig del av att vara bonde så gör det alltid lite ont i hjärtat att se våra skruttar ta stegen mot sin sista resa. Men trots detta så känns det guld värt att ha sett deras allra första steg och att veta att de har levt ett gott och värdigt liv.

Nere i mejeriet är det full rulle, men inte med ostkaka som man kanske tänker. nej idag är det bakning som står på schemat! Julkakor av alla de sorter. Tosca, Ambrosia, Fruktkaka och Kryddkaka. Just nu ligger bären till fruktkakan och gottar sig cognac. Vi hoppas på en succé med dessa kakor! Så håll utkik på marknaderna framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar