tisdag 7 juni 2011

Tv-Stjärna!

Vi har haft en liten hemlighet för er! Vi hade nämligen SVT på besök häromdagen, för att tala om hur EUs regler för betesmarker påverkar våra äldsta och artrikaste marker. I stora drag så vill EU ha samma regler för vad en betesmark är i hela EU. Tyvärr så verkar de inte ta någon hänsyn till att tex Holland och Sverige har helt olika vad det gäller utseende på naturen. Vi har blivit tvungna att hugga ner hundratals träd i en skogsdunge, växer det för många träd och buskar så räknas det inte som betesmark enligt EU, och vi får heller inga bidrag för den.

Har EU glömt att tänka på att kossor faktiskt äter BÅDE gräs och buskar, och att de älskar att gå bland björkar och beta örter från förr i tiden? Man kan säga att kossorna ser det som en godispåse. Plus att träden ger skön skugga en solig dag. Aldrig är väl korna så glada som när vi släpper dem på "björkbacken" som vi kallar den.

Igår i Rapport så pratade Annika om problemet och man får följa med på tur i björkbacken. Och inte nog med det så fick våra kossor fick vara med på TV! Här finns en länk till sidan: http://svtplay.se/t/103261/rapport Men skynda er, inslaget finns bara tillgängligt t.o.m 14 juni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar