torsdag 16 juni 2011

Midsommar!

Tänk att det är bara 1 vecka kvar till midsommar! Vad fort tiden går. Det känns som att det var igår vi var i februari och alla kor var högdräktiga. Nu är alla kalvar ute och det är lugnt i ladugårn. Men aldrig är det väl lugnt i Sörhoga! Nu står midsommar för dörren.

Det betyder en massa ostkaksbeställningar. Midsommar = ostkaka! Ja så tycker faktiskt dom flesta. Många vänder hem på semester och midsommar firas ofta på en filt i gräset på en vacker forngård någonstans i Sverige. På de forngårdar där Forsa Ostkaka serveras, där vet man att folk blir nöjda!

Annars är har vi just börjat köra grönfoder. Och vi har även köpt en ny traktor! Det var nödvändigt helt enkelt, men en traktor kommer inte gratis ska ni veta. Nästan så att man trillar av stolen när man får veta prislappen. Men som sagt, för att kunna göra ett bra jobb behövs bra grejor att jobba med.

Våra senaste kycklingar, ni vet dom som kom ifrån Östasjö Djuruppfödning. Nu är dom stora nog att få gå ut. De andra var lite skeptiska och ville gärna sätta dom små på plats, men efter ett tag släppte det. Bara dom blir stora nog så ska de få springa fritt, men bara på dagen! Vi vill inte att de ska gå samma öde till möte som sina förfäder från förra året. Mickel-räv var framme.

Sommaren flyter på, och vi är så lyckliga att vi får vara just här, just nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar