måndag 9 maj 2011

Fyra damer på helpension och åtta kalvar

Den här helgen har vi haft fullt upp på gården!

Vi hade ett sällskap med damer som bokat Bryggstugan. De hade beställt ett paket med helpension och aktiviteter. Buffé med rosa bubbel, guidning på en bigård, picnictur runt Dellensjöarna och en trerätters supé. Det låter väl trevligt? Dessutom så visade sig väder och vind från sin allra bästa sida. Tänk er en stilla vårkväll som börjat skymma. En svag vind, tofsvipans drill, traktorns avlägsna muller ute på åkern och en kos tysta rop på sin kalv. Det var precis vad dessa damer fick uppleva. Oj, vad de var nöjda!

Vi fick dessutom en drös med kalvar som fotades och tittades på. Man kan stå hur länge som helst att titta på nyfödda kalvars försök att få balans på sina långa ostadiga ben.
En drös med kalvar förresten, i helgen har vi fått åtta!! kalvar. Det känns som om vi varit vaken dygnet runt. Sammanlgat har vi nu 18 kalvar. Tänk när ni får komma hit den 4 juni på kosläppet och se och höra korna sommarråma och kalvarnas ystra första språng utomhus. Jag säger bara en sak, boka den 4 juni!!

Dottern är hemkommen så snart blir det bilder. Hon ska göra ostkaka i veckan och då hoppas jag hon får tid över för fotografering av de små undren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar