onsdag 23 februari 2011

Nu har vi legat på latsidan!

Bloggen har kommit liten på undanskuff. Influense, förkylning och magsjuka har istället fått största platsen i våra liv på senaste.

Men nu verkar vi ha frisknat till lite iallafall, och så måste det förbli. Snart är det ju dags för kalvningar. Ni har väl inte glömt det? Nästan bara 1 månad kvar nu! Tankarna börjar flyga iväg. När den första kalven kikar fram är alltid lite extra specielt. Men när de andra 53 tittar ut så blir man alltid lika glad.

Tänk när det är dags för kosläpp igen. Då är vi inne i Maj! Då blir det en likadan kosläpparfest som förra året, fast i år så vill vi be vädergudarna om liiiiite bättre väder. Spöregn är ju inte riktigt idealiskt väder för kosläpp. Men trots spöregn så kom en hel del folk och kikade på när kalvarna tog sina första skutt, det tycker vi är jättekul!

En annan sak som har hänt som är mindre kul är att vi fått vattenskada. Denna gång i Lillsängstuga. Hur gick det till? Jo vi har ju alltid värme på, för att det inte ska frysa och för att vi kan få besök som vill ligga över. Så helt plötsligt hade 3 element frusit sönder och sipprat ut en massa vatten! Hur kunde det hända? Vi kollar ju till huset varje dag även fast ingen bor där. På natten hade det varit över -30 grader kallt, och samtidigt så pajjar cirkulationspumpen på pannan! GAH! Man kan bli galen, det var ju fortfarande varmt på elementen när vi kikade till huset, men bara på en dag så hade allt gått utför. Pumpen måste ha gått sönder precis innan dagliga kollen, eftersom vi inte märkte något och elementen fortfarande var varma.

Dock är det denna gång frågan om vatten inifrån, och vi hoppas verkligen att försäkringen täcker! Håll tummarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar