måndag 3 januari 2011

Renovering i "Ostkakeriet"

Gott nytt år på er! I Sörhoga har det varit ett lugnt nyår, eller ganska lugnt. När raketerna började smällas så blev Fred jätterädd. Han stressade upp sig och inget vi gjorde kunde få honom att lugna sig. Stackars Fred! Allt för många gånger har vi haft djur på rymmen pga raketer, någon borde sätta stopp för smällandet!

Vi tänker ta en liten "semester" från ostkaksproduktionen. Vi kommer att leverera ut igen vecka 4 eller absolut senast v 5. Detta är pga att vi behöver göra en renovering i mejeriet. Det ska målas golv, målas diskbänk, storstädas och mycket mer. Det är väldigt tråkigt eftersom golvet målades av Jannes Golv i Hudik tidigare. Efter bara några månader började det släppa. Det verkar inte som att dom har någon erfarenhet alls av att måla mejerigolv, då tycker man att de kunde tackat nej till jobbet.

Bättre hjälp fick vi från lantmännen! Där fick vi goda råd om hur mjölk och vassle sliter på golvfärgen och att det är helt värdelöst att måla med "vanlig" färg. Visst att vi får göra jobbet själva, men hellre det än att låta en firma göra det som inte ens kan sin sak vilket resulterar i att vi ändå måste måla om efter ett halvår.

Nu när det är ett nytt år och allt, så får det oss att börja tänka på kalvningarna som inte är allt för långt borta! I Mars-April börjas det. Det är alltid lika underbart att se de små ta sina första steg! Dom är ju bara för söta! Och i år ska vi ju få lamm också!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar