måndag 31 januari 2011

Krisläge för granngården!

Det är tråkigt. Att det ska vara så svårt att få Ystegården i Hillsta att gå runt. I fredags kunde man läsa i tidningen om hur ansträngd situationen är för stiftelsen. Det ser mörkt ut för Hillsta gård, ingen vill ställa upp. Skulderna uppgår till över 1,5 miljon och intäkterna verkar lysa med sin frånvaro.

Det fanns en gång en dröm, en dröm om att Hillsta gård skulle bli en mötesplats likt Jamtli.... Tänk vilket läge för hälsingland om vi tillsammans kunde få igång något så stort! Men till sånna saker krävs det eldsjälar, och även om eldsjälar brinner för det de gör så måste även de få en slant för det. Och här brukar det ta stopp. Projektpengar i all ära, men ofta så blir det inte mer än just det, ett tillfälligt projekt. Ingen verkar villig att satsa för framtiden! Det verkar mest gå ut på att släcka eldar, och hoppas att nästa inte blossar upp så snabbt.

Det ryktas om att Ystegårn ska säljas på den privata marknaden, många är för andra emot. Men kanske är det det bästa som skulle kunna hända vår gamla grå? Kanske, är det vad som behövs för att rädda Hillsta. En ny ägare, med visioner för bygden och framtiden!

Frågan är bara hur långt det ska behöva gå innan man säljer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar