tisdag 18 maj 2010

Vårkänslor!

Efter en helt underbar dag både igår och idag, med 20 grader varmt och strålande sol så spirar gräset grönt på ängarna. Det är så skönt att slippa frysa efter den otroliga vargavinter vi har haft. Vårbruket rullar på, hönsen värper ägg och kossorna föder kalvar på löpande band! Nu väntar nästa djur på att få flytta in, nämligen grisarna. Vi har alltid några gårdsgrisar under sommaren och de liksom hönsen lever på en lyxdiet av ostkaksrester. När hösten sen kommer kan vi glädja oss åt supergott fläskkött, det är en riktig lyx som få har möjlighet till!


Här är Annika och Mats Ystegård, de som lever och brukar Sörhoga Lantgård. Här bor även Mattias som är Annikas son som hjälper till med allt möjligt. Annikas dotter Johanna gör den välkända ostkakan och hjälper till så ofta hon kan, även fast hon inte längre bor hemma på gården.


Här är vi ute och kör med tallriksharv, det är ett redskap man använder innan man plöjer. Som en uppvärmning kan man säga.
Så kunde jag inte låta bli att visa den här bilden, hur vacker är inte en gammal hälsingegård? Just denna kan man få komma och bo i i sommar. Att vakna upp och se kossorna och hönsen utanför, se genom de gamla blyfönstren och höra de breda golvplankorna knarra är något som alla borde uppleva!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar