onsdag 26 maj 2010

Ostkakstider!

Såhär i början av sommaren är det stor efterfrågan på ostkaka. Det sätter igång efter pingst och håller sedan i sig ända in på hösten. Vår hälsingeostkaka är den största hantverksproducerade i vårt område. Vi tillverkar ca 5000 kg ostkaka varje år, så ni kan förstå att det här är en stor del av verksamheten i Sörhoga Lantgård!

Varenda kilo produceras enligt ett gammalt beprövat recept som gått i arv från husmor till husmor i många generationer. Vi smörjer alla formar med äkta smör och en stor klick kärlek. Att göra ostkaka är ett äkta genuint mathantverk som än idag får många att tänka på sommar och semester!

Just idag ska vi göra ostkaka på 400 L mjölk, och lika mycket gjordes igår. Så vi kommer att få 12o kg härlig ostkaka imorgon. Den kommer att levereras ut till butiker och ett och annat café runt om i området. Så håll utkik!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar