tisdag 15 juni 2010

Första "riktiga" gästerna!

Idag kommer de första riktiga gästerna som ska bo hos oss i två nätter. Förberedelserna har varit många. Damma och skura golv, ruska trasmattor och rensa upp! Allt för att våra gäster ska få en så bra upplevelse så möjligt. Elden sprakar i kakelugnen och de kommer när som helst nu! De ska bo i bryggstuga, i vad vi kallar "det blå rummet" som visats på bild här i bloggen för någon vecka sen. Det andra sovrummet, det blivande "klöver-rummet" står just nu under renovering. Där ska vi med största försiktighet varsamt renovera i samma gamla stil som det alltid varit.

I Storsängstuga, eller närmare bestämt i drängkammaren så gjorde vi ett spännande fynd härom dagen! Det visade sig att vad vi hela tiden trott har varit ihoprullad vägg-väv egentligen var gamla tapeter! Man har alltså tagit sig tid att skära ner och rulla ihop handmålade vackra tapeter och sedan lämna timmerstockarna framme. Varför? Det har vi ingen aning om, förmodligen var det inte mordernt och skulle bytas ut. Längre än så kom man inte och det enda som finns kvar av denna en gång så vackra drängstuga är en rulle handmålad tapet. Tyvärr är tapeten för skadad för att sättas upp igen, men den ska vara kvar här i Sörhoga det är en sak som är säker!

Våra egna bilder från kosläppet kommer här på bloggen så fort vi funnit kameran! Det verkar vara på vift för tillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar